Sosyal medya denince akla gelen ilk 3 şey ; Facebook , Twitter , Instagram . Aklınıza gelen ilk 3 şeyi değiştirmek için düzenlenen yazımızda bugün ; 20 farklı sosyal medya siteleri! Yanlış duymadınız 20 ve daha fazlası olan sosyal medya sitelerini sizin için derledik!

Sosyal Medya
Sadece isimleriyle kalmayacak gelecek için kullanıcı sayısının artacağını düşündüğümüz popülaritesi yüksek olabilecek siteler yer almakta.
Listedeki “Aktif Kullanıcı Sayısı” bilgisi fikir edinmeniz açısından yaklaşık kullanıcı sayısı olup, ilgili sosyal medya sitesindeki hesabına en az ayda 1 defa giriş yapan kullanıcılar esas alınarak belirlenmiştir
1-Facebook
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 2,1 Milyar
Yeni düzenlemeleri ile eski ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. En çok sevilen , tercih edilen sosyal medya sitesi.
2-Twitter
Tür: Mikroblog, Sosyal Ağ Sitesi, RSS
Aktif Kullanıcı Sayısı:330 milyon.
Twitter, sosyal olaylarda çok hızlı veri akışı sağladığı için yaygın bir şekilde kullanılıyor.
3-Instagram
Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 800 Milyon
Kullanıcılarının %57’sinin hesabına her gün giriş yapması ve bu kullanıcıların yaklaşık %40’ının 18-29 yaş arasında olması, Instagram’ı genç nüfusa ulaşmak için tercih edilebilecek en etkin sosyal medya aracı haline dönüştürüyor. Instagram’da IOS ile Android kullanımı ise neredeyse eşit. En güncel olayları saniyesinde öğrenmek için birebirdir.
4- WordPress
Tür: Blog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 121 Milyon
Her gün 500 bin yeni yazının yayımlandığı, WordPress kendi başına bir internet fenomeni. Hayat hakkında “bir şeylerden” bahsetmek ve geniş kitlelere ulaşmak için tıpkı geçmişte olduğu gibi bugünün dijital dünyasında da WordPress, açık ara bir numara…
5- Google Plus
Tür: Dijital Kimlik, Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 640 Milyon
Google Plus, artık hafta 2 milyara yakın fotoğrafın yüklendiği dev bir sosyal medya aracı haline gelmiş durumda. Doğrudan link verme imkanı bulunduğu ve bizzat Google ismini taşıdığı için SEO açısından göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir öneme sahip.
6- LinkedIn
Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 755 Milyon
İş dünyasının dört bir yanından, farklı uzmanlık alanlarındaki profesyonelleri bir araya getiren LinkedIn, küçük ve orta ölçekli şirketlerin büyük bir bölümü tarafından aktif olarak kullanılıyor.
7- Badoo
Tür: Arkadaşlık Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 356 Milyon
Artık interneti kullanarak yeni insanlarla tanışmak için eskisi kadar yoğun bir şekilde arkadaşlık sitelerine başvurulmuyor olsa da, Badoo eski alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçilemediğini gösteriyor.
8-Windows Live
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 570 Milyon
Bir zamanlar ülkemizdeki gibi tüm dünyada bir “çılgınlık” düzeyinde kullanılan Windows Live’ın eski görkeminden uzak olduğu düşünülse de, marka 14 yıla yakın deneyimiyle hala Google’a karşı ayakta durmaya çalışıyor. Birçok kullanıcı ise bir Windows Live hesabını olduğu bile unutmuş durumda.
9-Orkut
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 345 Milyon
Brezilya, Hindistan ve Japonya başta olmak üzere belli ülkelerde oldukça popüler olan Orkut’u diğer sosyal ağlardan ayıran en büyük özellik, projenin arkasında bir Türk’ün olması. Orkut Google tarafından yönetiliyor olsa da, siteye bünyesinde çalışan bir yazılım mühendisi olan Orkut Büyükkökten’in adı verilmiş. Sitenin hala yaratıcısı Orkut Büyükkökten’in ismiyle anıldığından Hintli ve Brezilyalıların haberdar olup olmadığı ise merak konusu…
10- MySpace
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 250 Milyon
Her ne kadar bir sosyal ağ olmasına karşın daha çok müzikle ilgilenen profesyonel ve amatörler tarafından kullanılan MySpace, 10 yılı aşan deneyimi ile hala geniş bir kullanıcı kesimine sahip. AdSense reklamlarının kullanıldığı MySpace özellikle müzikle ilgili olanların geniş kitlelere ulaşmak ve başkalarının müzikal anlamda neler yaptığına göz atmak için hala ilk tercihlerinden biri.

11-Friendster
Tür: Sosyal Ağ Sitesi / Sosyal Oyun Platformu
Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 Milyon
2002 yılına kadar uzanan geçmişi ile günümüzdeki on milyonlarca kullanıcıya sahip birçok sosyal medya sitesinden daha eski olan Friendster, günümüzdeyse bir sosyal ağ olmaktan ziyade online oyunlarla ilgilenenlerin aktif olarak kullandığı bir site konumundaydı. 2015 yılında kapatılmıştır.
12-Flixster
Tür: Sinema / Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 245 Milyon
Flixter hala yeni filmleri herkesten önce keşfetmek isteyenlerin ilgi gösterdiği sosyal mecralardan biri. Vizyona girecek yeni filmlerin fragmanlarının izlenebildiği ve filmler üzerine farklı insanlarla düşüncelerin paylaşılabildiği Flixter, özellikle sinemayla ilgili olanlara hitap eden bir sosyal ağ sitesi.
13–Odnoklassniki
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 255 Milyon
SSCB’den geriye kalan ülkelerde popüler olan Odnoklassniki, eski sınıf arkadaşlarını bir araya getirmek ve yeni insanlarla tanışmak için geniş bir kesim tarafından kullanılıyor.
14-Viadeo
Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 150 Milyon
Sektörel odaklı bir profesyonel ağ sitesi olan Viadeo, aynı sektörde faaliyet gösteren profesyonellerin dünyanın dört bir yanında bağlantı kurmasını sağlıyor.
15- Flickr
Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 355 Milyon
Her gün 4 milyona yakın görselin yüklendiği Flickr, fotoğraf ve video paylaşımını sosyal ağlardan üzerinden üye olmayanların da görüntüleyebileceği şekilde yapma imkanı sunuyor
16-Last.fm
Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 245 Milyon
Last.fm, basit bir online radyo olmaktan öte kullanıcılarına kendi müzik beğenisini insanlarla paylaşma imkanı sunan, oldukça geniş bir sosyal ağ. Kullanıcılar istediği şarkıları kolayca bulabileceği gibi, dilediği müzik türünde radyo yayınlarını da dinleyebilmektedir.
17-Foursquare
Tür: Konum Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 669 Milyon
Mobil cihazların günlük hayatın bir parçası olmasıyla birlikte konum paylaşımının da alışkanlığa dönüşmesi hiç şüphesiz ki Foursquare kullanımının hızla yaygınlaşmasını sağladı. Mobil cihazlar üzerinden “Check-In” yapan Foursquare kullanıcıları, her gün 3 milyon defa konumunu paylaşıyor. Günlük hayatta gerçekten de işe yarayabildiği için Foursquare kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmış durumda.
18-Tumblr
Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 655 Milyon
19-Meetup
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 56 Milyon,
2002 yılında kurulan Meetup, çevrimdışı grup buluşmaları organize etmek ve sosyal ağlarla paylaşımda bulunmak için kullanılan bir site. Gruplara üye olarak ortak ilgi alanlarına sahip olan insanlarla tanışma imkanı sunan Meetup, aynı kentte veya ilçede buluşmak isteyen kullanıcıları bir araya getiriyor.
20-Reddit
Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 140 Milyon
Grup üyelerinin içerik yayınlayabildiği ve paylaşabildiği Reddit, doğrudan link ve metin paylaşımına da imkan sağlıyor. Gelişim gösteren sosyal ağlardan biri.

Wifi
Eğlenceli yazımızın sonunda bir yorumunuzu esirgemezsiniz umarım 🙂